Jeugd

Leer onze sport!

Curling is een toffe sport om te ontdekken. Niet zo gemakkelijk -dat zal je wel ondervinden-, maar toegankelijk. En speciaal! Want het gebeurt op ijs. In Elewijt vind je de enige club in België met ijs waar enkel curling op gespeeld wordt. Je kan er dus curling leren in ideale omstandigheden.

Alle tieners zijn welkom om door ons team opgeleid te worden tot recreatieve, competitieve of zelfs olympische curlers!

jeugdtraining

Jeugdtraining

Leeftijd

Training

Een curlingsteen weegt tussen 17kg tot 19kg, we raden aan om pas te beginnen met curling vanaf ca. 10 jaar (4de leerjaar).

Competitie

De wedstrijden in de Belgische competitie zijn 8 ends (ongeveer 15 minuten per end), met vooraf opwarming. Spelers moeten dus 2,5 tot 3u geconcentreerd kunnen zijn om in de Belgische competitie te spelen.

De jeugdtrainingen gaan door op:

  • op maandag 19u-20u45
  • op dinsdag van 19u-20u
  • op woensdag van 15-17u

Kijk zeker in onze kalender voor de exacte data end tijdstippen.

Prijs:

  • €150/seizoen op jeugdtrainingen en clubavonden
  • optioneel: extra kost voor competities en tornooien (prijzen verschillen).

Inschrijven:

Vul het formulier voor jeugd seizoen 2024-25 in en betaal het lidgeld.

wereldkampioenschap junioren B

MATERIAAL

De club voorziet bezems, sliders en stenen. Je moet om te kunnen starten dus zelf niets voorzien, buiten makkelijke en warme kledij.

KLEDIJ

Curling wordt op ijs gespeeld. Het is er koud en aangeraden een warme trui of een jas aan te doen om te starten. Best wordt een loszittende broek gedragen (geen jeans of niet-elastische spannende broeken).

Schoenen hebben best wat grip onderaan: een stevige loopschoen of een lichte stapschoen is ideaal. Je moet je voet kunnen strekken. Zorg dat de zool onderaan proper is anders verlies je loszittend vuil op het ijs. Scherpe randen of metalen haken beschadigen het ijs en zijn dan ook niet toegelaten.

Je kan je omkleden in één van de kleedkamers.

WAT ALS…?

… je wil komen kijken?

Dat kan zeker! Onze locatie heeft een cafetaria die uitkijkt op de ijsbaan. Ook voor en na de training kan daar iets gedronken worden.

… er een ongeval zou gebeuren?

Het gebeurt gelukkig heel zelden, maar zoals in alles in het leven kan je ook hier eens ongeluk hebben. Curling Club Zemst is hiervoor verzekerd.