Start to Curl KULeuven

In deze driedelige reeks maken we van jullie toekomstige olympiërs. Je leert sliden, hoe je een (h)echt team leert vormen en welke tactieken je kan gebruiken om een wedstrijd te winnen. Een voldoende basis om met je team verder te gaan en te strijden voor de eeuwige curlingglorie… Want curling, da’s topsport!

Ook rolstoelgebruikers zijn welkom en kunnen samen spelen met niet-rolstoelgebruikers.

Verzekering, lesgever en gebruik van het materiaal zijn inbegrepen.

We voorzien twee sessies:

  • Woensdagen 01/03, 08/03 en 15/03
  • Dinsdagen 18/04, 25/04 en 02/05

Optioneel komt er een derde sessie:

  • Woensdagen 10/05, 17/05 en 24/05

Inschrijven: via KULeuven

MATERIAAL

De club voorziet bezems, sliders en stenen. Je moet dus zelf niets voorzien, buiten makkelijke en warme kledij.

KLEDIJ

Curling wordt op ijs gespeeld. Het is er koud en dus zeker raadzaam een warme trui of een jas aan te doen om te starten. Best wordt een loszittende broek gedragen (geen jeans). Na een half uurtje initiatie is iedereen opgewarmd en gaan er meestal wat jassen aan de kant.

Schoenen hebben best wat grip onderaan: een stevige loopschoen of een lichte stapschoen is ideaal. Zorg dat de zool onderaan proper is anders verlies je loszittend vuil op het ijs.

Indien je wenst, kan je je omkleden in één van de kleedkamers.

WAT ALS…?

… niet iedereen in onze groep mee wil curlen?

Spijtig voor hen! Maar vraag ze gerust mee! Onze locatie heeft een cafetaria die uitkijkt op de ijsbaan. Ook voor en na de sessies kan daar iets gedronken worden.

… er een ongeval zou gebeuren?

Het gebeurt gelukkig heel zelden, maar zoals in alles in het leven kan je ook hier eens ongeluk hebben. Curling Club Zemst is hiervoor verzekerd en we hebben steeds aangiftepapieren op de curlingbaan aanwezig.